Het PoepPaleis

Bedankt voor je aankoop en bedankt voor je donatie! Maar waar gaat jouw donatie eigenlijk naartoe? Ik heb voor dit goed doel gekozen wat ik zelf een geweldig initiatief vind. Namelijk het ‘PoepPaleis’. Wat houdt dit nou precies in? Ik vertel je er graag meer over.

Wat is het PoepPaleis?

Het PoepPaleis is de eerste plek waar je alles over poep te weten kunt komen. ‘De grote boodschap’ zegt iets over de gezondheid, maar het is ook een beetje een lastig onderwerp. Daarom wil het PoepPaleis praten over poep makkelijker maken, zodat problemen makkelijker opgespoord en verholpen kunnen worden.

Het PoepPaleis organiseert leuke en verrassende projecten, gericht op kinderen tussen de 8 en 14 jaar. Behalve een website en app is er een hip POP-UP PoepPaleis. Dat is een verrassende, kunstzinnige installatie met De Grote Verteermuur, waar je de weg van je eten van je mond tot je kont kunt volgen. Het POP-UP PoepPaleis is een minimuseum dat in een zeecontainer door het land reist. Over een tijdje willen ze een groot PoepPaleis in het midden van het land bouwen. Daar kun je alles te weten komen over gezonde darmen, goede poep, de nieuwste snufjes zien, zelf testjes doen, coole wc’s bezoeken en nog veel meer. Poep en techniek, wetenschap, creativiteit, design en gezondheid onder één dak. – Bron: https://www.poeppaleis.nl/over-poeppaleis/

Waarom een donatie?

Ik wil graag donaties ophalen voor het PoepPaleis. Waarom nou eigen dit doel en niet iets anders? Ik vind het een prachtige manier om kinderen te leren omgaan met hun spijsvertering. Waarom nou praten over ‘Poep’? Er wordt veel lacherig gedaan over het woord poep. Ik kan ook met 1 reden noemen waarom het belangrijk is dat je hier zo af en toe eens mee bezig bent. Kijk jij wel eens in de wc pot als je net gepoept hebt? Nee? Dan zou ik dat meer eens doen. Je poep zou maar paars van kleur zijn! Dan zou ik toch echt wel even contact opnemen met je huisarts. De kleur van poep maar ook de weg die het aflegt in je lichaam is nou eenmaal belangrijk. Zeker voor degene die een chronische darmziekte hebben. Er heerst soms een taboe op om erover te praten. Dit taboe begint misschien al wel als je kind bent. Kinderen kunnen als geen ander lekker giechelen over vieze dingen als ‘Poep’! Dit is meer dan normaal. Maar het is dan o zo belangrijk om het taboe uit de wereld te helpen en een manier te vinden om er luchtig over te kunnen praten (snap je, luchtig! grapje van mij). Daarvoor is het PoepPaleis uitermate geschikt!

Met meer donaties wordt het mogelijk om het Pop-Up PoepPaleis om meerdere locaties in Nederland neer te kunnen zetten. Denk aan grote/kleine steden, maar ook scholen en ziekenhuizen. Zo kunnen meer kinderen (maar ook zeker volwassen) op een leuke manier alle feitjes en weetjes leren over hun Poep! Daarbij is het PoepPaleis bezig om te onderzoeken of er een permanente PoepPaleis te bouwen ergens in het midden van het land. Een locatie waar altijd iedereen terecht kan om zoals boven al omschreven staat een leuke ervaring te krijgen omtrent alles wat te maken heeft met spijsvertering. Een interactieve plek met waar je verschillende testjes, de nieuwste snufjes en de coolste wc’s kan bekijken! Kortom een geweldig doel om donaties voor op te halen.